Pampeliška v kuchyni?
Jednoznačně! Pokud často a rádi připravujete různé zeleninové saláty, není nic jednoduššího, než do nich pravidelně přimíchat zelené lístky. Ideální jsou jarní, ale můžete je s úspěchem používat po celý rok. V pestrém zeleninovém salátu nikdo ani nepozná, že jsou tam ukryty. To je hlavně pro děti, které nerozumí tomu co je zdravé a takhle budou díky nevědomosti čerpat přírodní sílu z bylin. Pampeliška má svou specifickou chuť, ale v kombinaci s ostatní zeleninou je vhodnou součástí salátu. Mimochodem věděli jste, že má daleko více železa než propagovaný špenát? Takže pro toho, komu krevní testy ukážou nedostatek právě této důležité složky je vynikající volbou, jak železo v těle doplnit!
Nehrajte si na znalce
A pečlivě se seznamte, jak je potřeba smetanku zpracovat a uchovat, aby vám poskytla dobrou službu! Neodborným sušením či špatným skladováním ztrácí svoje léčivé schopnosti, které vás na ní tak zajímají. Hledejte buď na internetu, poraďte se se zkušeným bylinkářem, nebo pátrejte v knihách. Všude naleznete návody, jak správně zacházet s touto žlutou královnou mezi bylinami!